Electro-acupunctuur

 

Electroacupunctuur is een therapievorm waarbij op de acupunctuurnaalden een elektrische stroom wordt geplaatst. Deze elektrische stimulatie verhoogt het effect van acupunctuur .

Het gebruik van elektrische stroom, gecombineerd met acupunctuur is niet nieuw. Al in 1810 was er een Franse arts die zijn patiënten behandelde via elektrische stroom op de naalden. In die tijd werd dit voornamelijk gebruikt om uitstralingspijn langs het been te behandelen. Ondertussen is er heel wat wetenschappelijk onderzoek verricht om acupunctuur te kunnen verklaren. Electroacupunctuur leek hier aangewezen omdat men op die manier kon vaststellen welke stoffen er in de hersenen vrij kwamen. Iedereen is er ondertussen van overtuigd dat zowel acupunctuur als electroacupunctuur werkt om pijn te verlichten.

Pijn van allerhande aard (hoofdpijn, rug -en nekpijn, schouderpijn, sportletsels, …) is het beste indicatiegebied voor electroacupunctuur. Getuige daarvan is een artikel die onlangs in de Vlaamse kranten verscheen waarbij men stelde dat acupunctuur even effectief is als een pijnstiller. De reden daarvoor moeten we zoeken in het feit dat er door acupunctuur stoffen ( neurotransmitters ) vrijkomen die net dezelfde werking hebben als een pijnstiller of een ontstekingsremmer, met het voordeel dat het geen neveneffect heeft zoals maaglast. Er zijn verschillende vormen van electroacupunctuur.

Een methode die in Zweden wetenschappelijk werd onderzocht maar in Vlaanderen in de praktijk werd gebracht is TSEA . TSEA staat voor Traditional and Scientific Approach to Electro-Acupuncture. Daarmee combineren we de Traditionele Chinese Acupunctuur (energetisch werk) en de Westerse neurofysiologie. We nemen het beste van twee werelden samen om de patiënt nog beter te kunnen behandelen.

Acupunctuur

Openingsuren

Enkel op afspraak
maandag t.e.m. vrijdag

Adres

 

Mentenhoekstraat 14
8870 Izegem

0478/27.66.03

Veelgestelde vragen

 

Een antwoord op enkele veelgestelde vragen: