Stuitligging

Soms gebeurt het dat een baby zijn laatste weken doorbrengt in de baarmoeder in stuitligging.
Omwille van de complicaties bij de geboorte en de grote kans op een keizersnede, heeft de zwangere vrouw er alle belang bij dat de baby in de normale positie ( hoofdje eerst ) geboren wordt.
Door middel van moxibustie ( warmte ) stimuleert de acupuncturist bepaalde punten op het lichaam waardoor hormonale effecten worden teweeggebracht.
De placentaire oestrogenen verhogen en de prostaglandine spiegel wijzigt waardoor de baarmoeder gevoeliger wordt en meer samentrekt. Daarnaast wordt een verhoogd foetaal hartritme en een verhoogde foetale activiteit en beweging vastgesteld.
Uit een studie aan de universiteit van Mannheim in Duitsland blijkt dat de beste resultaten worden behaald in de 32ste en 33ste week van de zwangerschap.( nl tot 85% van de babies draait zich ). De grootte van de baby en de hoeveelheid vruchtwater spelen daarbij eveneens een belangrijke rol.
Vanaf de 34ste week dalen de kansen tot iets meer dan 50%.
Het is belangrijk dat de gynaecoloog de grootte van de baby en het vruchtwater nakijkt. Dan kan in samenspraak de behandeling gestart worden.

Acupunctuur

Openingsuren

Enkel op afspraak
maandag t.e.m. vrijdag

Adres

 

Mentenhoekstraat 14
8870 Izegem

0478/27.66.03

Veelgestelde vragen

 

Een antwoord op enkele veelgestelde vragen: