Fytotherapie

Chinese Fytotherapie
Kruiden worden al duizenden jaren toegepast om hun medicinale werking. In China zijn deze kruiden voor het eerst beschreven door Shen Nong in de 1e eeuw voor Chr. Hij maakte hiermee de eerste materia medica.

De traditionele Chinese kruidentherapie gebruikt substanties van plantaardige, minerale en dierlijke oorsprong. Chinese kruidenpreparaten komen voor in ruwe vorm (decocties), poedervorm, pillen en capsules. Ook kan men ze verwerken in zalven.

Chinese kruidentherapie is anders dan de Westerse fytotherapie. Terwijl in de Westerse fytotherapie de biochemische inhoudsstoffen van belang zijn om de werking van de verschillende kruiden te beschrijven, kent de Chinese farmacopee een functiegerichte beschrijving. De kruidenformules (andere naam voor preparaten) van de Chinese kruidentherapie hebben zich al duizenden jaren bewezen. Niet alleen bij ‘oude’ ziektes, maar ook bij de tegenwoordige ‘nieuwe’ ziektes. Vele honderden miljoenen mensen hebben de kruidenformules gebruikt over een periode van duizenden jaren. Daarmee behoren ze tot de best geteste ‘medicijnen’ in de wereld.

Er is een gedegen kennis nodig voor het samenstellen van de kruidenformules. Het betreft hier meer dan alleen het samenvoegen van wat kruiden. Ieder kruid in de formule heeft een specifieke functie. Dit vereist vele jaren studie en kennis van vele honderden kruiden.

Ook hebben Chinese kruidenpreparaten een voedende werking.

Acupunctuur

Openingsuren

Enkel op afspraak
maandag t.e.m. vrijdag

Adres

 

Mentenhoekstraat 14
8870 Izegem

0478/27.66.03

Veelgestelde vragen

 

Een antwoord op enkele veelgestelde vragen: